Aika on virallisen kirjoituksen numero kolme. Ja ehkä tällä kerralla koitan saada siihen jotain aihettakin :).

Nimittäin kasvissyönnin. Tai tarkemminottaen sen aloittamisen. Koska se on projekti, jota tällä hetkellä yritän toteuttaa.

Olen  vähäsen ajatellut sitä jo pitkään. Mutta koska olen laiska muuttamaan tottumuksiani, se on vaan jäänyt. Ja olen ollut tälläinen klassinen tekopyhä lihansyöjä, eli en mie todellakaan mitään eläimiä syö. Lihahan on aivan eri asia, mistä lie tuleva. Sen on erityisesti huomannut, kun on käynyt tuossa lähiravintolassa, jonka ruokalistassa on esimerkiksi hirvikäristystä ja possunleikettä: jotenkin on kummasti tehnyt mieli valita kasvisvaihtoehto.

Joten taitaa pikkuhiljaa olla aika lopettaa tekopyhyys tässä asiassa. Jos en kerran rehellisesti pysty syömään eläintä, en syö.

Mutta ainakaan mulle ei ole niin kovin helppoa yhtäkkiä muuttaa täysin ruokavaliota, joka aika vahvasti on perustunut lihaan. Joten yritän päivä kerralla. Eilen yritin ruokalassa ottaa porkkanapyöryköitä, mutta miten mie muka olisin voinut vastustaa niitä ihastuttavan näköisiä kaalikääryleitä siinä viereisessä astiassa! Ei pystynyt.

Illalla sentään kokkasin jotain mielenkiintoista valkosipuli-riisi-soijapyörykkä-hommelia.

Sitä vähän pelkään, että tuleeko proteiinia saatua tarpeeksi. Joten huolehtiakseni terveydestäni lainasin kirjastosta muutaman kasvissyöntikirjan, kuten Ulla lehtosen Opettelisinko kasvisyöjäksi (Vuodelta 1982, ei siellä kamalasti ollut mitään uusia). Tuossa ne on kirjahyllyssä muutaman viikon kauniisti seisseet. Eli ehkä seuraava vaihe tässä projektissa on oikeasti lukea se kirja :).

Sellaista. Onko joku viimeaikoina siirtynyt kasvisyöntiin? Olisko jotain hyviä vinkkejä vastustaa Hesburgerin kebabtortillamainosta, ja vastaavia :)? Ja vinkkejä muutenkin.