Eilen hämmennyin aika pahasti, kun aloin unettoman yön ratoksi lukea kirjastosta mukaan tarttunutta klassikkoteosta, Kama Sutraa. Ihan kuvatonta versiota. Ja ainakaan tähän mennessä,s. 44, ei ole mitään lapsilta kiellettyä tekstiäkään. Ainakaan paljoa.(Vähän selailin, taitaa tosin olla tulossa.)

Mutta se mikä on niin hiton hämmentävää, on tuo niin erilainen maailmantapa, kuin se, mikä meillä nykyään on. Joo, tiiänhän mie, että eri maissa elätään ja elettiin hyvin eri tavalla kuin täällä meillä nykyään. Mutta myönnän, en juuri ole asioihin perehtynyt, lukion historian- ja uskonnontuntien jälkeen.

Mutta enemmän ehkä pitäisi. Koska se hämmennöksen ja epäuskon tunne on melko jännä.

Kirjassa on tähän mennessä esimerkiksi sanottu, että on neljänlaisia naisia, joiden kanssa voi olla läheisesti, ilman että se on syntiä. Kolme ekaa ovat neidot, kahdesti naimisissa olleet naiset, (Jos haluatte tarkempia selityksiä,mitä nämä tarkoittaa, lukekaa kirja :) ja kurtisaanit. Hämmentävin lienee neljäs ryhmä ja sen selitykset: neljäs ryhmä on naiset, joihin lähempään tutustumiseen on jokin erityinen syy: Esimerkiksi se, että tätä naista lähestymällä saa surmatuksi hänen miehensä, ja saa hänen rahansa. Tai että tätä naista lähestymällä saa tämän valtavat rikkaudet, joita ilman ei itse kykene itseään elättämään.

Niin. Älyttömän hyviä ja moraalisia syitä, muuttavat ehdottamasti muuten moraalittoman teon täysin oikeutetuksi.

Ja tuo on vaan jäävuoren huippu. Koko ajan olin silmät pyöreinä.

Siispä, jos tahdotte hämmentyä, ja laajentaa maailmankuvaanne, lukekaa! :)